عکس|فیلم|صدا|كل مطالب|داستان|دل نوشته|دانلود
جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣
اخبار > انسان نباید خود را به کمتر از لقای الهی بفروشد


کد خبر: ١٦٣١ تاریخ انتشار:جمعه ٢٦ مهر ١٣٩٢ | ٠٨:١١ تعداد بازدید: ...

حضرت آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق:

انسان نباید خود را به کمتر از لقای الهی بفروشد

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در این جلسه به خصوصیات و ویژگی‌های جهان و انسان از دیدگاه قرآن کریم اشاره کرده و ...

حضرت آیت‌الله جوادی آملی در این جلسه به خصوصیات و ویژگی‌های جهان و انسان از دیدگاه قرآن کریم اشاره کرده و فرمودند: قرآن کریم مطالبی که درباره جهان و انسان ذکر کرده، بعضی از آن اوامر را خاص انسان می داند و برخی را مشترک بین انسان و جهان. مانند اینکه خداوند در قرآن در مورد مبدأ هستی می فرمایند هر چه مصداق شیء است مخلوق خداست (یک) و هر چه را هم خدا آفرید نیکو و زیبا آفرید (دو). اما درباره آفرینش خاص انسان حکمی صادر کرده که برای غیر انسان نیامده است و آن این است که: ﴿نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُوحِی﴾.

معظم له همچنین در مورد جریان رجوع و بازگشت به خدا نیز فرمودند: در اینجا هم یک اصل کلی وجود دارد که هر چیزی به طرف خدا سیر و صیرورت دارد و همه اشیا به طرف خدا برمی‌گردند، اما نه درباره فرشته‌ها نه درباره موجودات آسمانی نه درباره موجودات زمینی, این ویژگی را قرآن اِعمال نکرده است که بفرماید ﴿یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَی رَبِّکَ کَدْحاً فَمُلاَقِیهِ﴾ یعنی ای انسان! تو با تلاش و کوشش به لقاءالله می‌رسی، دیگران به طرف خدا حرکت می‌کنند اما آن‌که به لقای الهی بار یابد فقط انسان است.

حضرت آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه فقط انسان این توان را دارد که به لقای الهی بار یابد، فرمودند: هر چند لقای الهی درجات و مراتبی دارد اما فقط انسان این توان را دارد که به لقای الهی بار یابد و اگر خود را به کمتر از این فروخت مغبون شده است.

ایشان سپس با بیان اینکه راه رسیدن به لقاء الهی از درون خود انسان شروع می شود، اظهار داشتند: اخلاق برای آن است که ما مهندسی کنیم و هندسه داشته باشیم. اگر کسی خواست به لقاء الله بار یابد که راه زمانی و زمینی ندارد، این راه از درون خود انسان شروع می‌شود، با عقاید, اخلاق، رفتار و گفتارانسان شروع می‌شود.

ایشان ادامه دادند: این دستور که هر کاری که می‌کنید اول «بسم‌الله» بگویید، و بعد از اتمام آن هم حمد خدا را داشته باشید این یک قرنطینه است، این کار هر چند ثواب دارد اما یک دستور عملی هم هست. چون کاری که باید با نام خدا آغاز و با نام خدا تمام شود باید کاری واجب یا مستحب باشد، مگر می‌شود کار خلاف را انجام داد و شکر خدا را بجا آورد؟! تمام این دستورات برای این است که ما در مهندسی گیر نکنیم.

ایشان در نتیجه گیری این بخش از سخنان خود فرمودند: حال که که مشخص شد ما چه بخواهیم و چه نخواهیم داریم می رویم چون انسان دارای حرکت است، باید خود انسان راه را مهندسی کند، و این بدون آگاهی به فنّ شریف اخلاق و پیگیری فنّ شریف اخلاق حاصل نخواهد شد. ما اگر راه درست نکردیم چاه دامنگیر ما می‌شود این می‌شود وِیل، ویل همان چاهی است که انسان با دست خودش حفر کرده است.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
[عضویت]
نظرسنجی
نظر شما در مورد وب سایت چیست؟

عالی
خوب
متوسط
ضعیف
بد

اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 350165
 بازدید امروز : 226
 کل بازدید : 5702681
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/2656

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت  الله  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراحی قالب سایت : تیم طراحی سبلان نیوز ))