عکس|فیلم|صدا|كل مطالب|داستان|دل نوشته|دانلود
جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
اخبار > سنگین ترین و خطرناک ترین کوله بار دنیا


کد خبر: ٢٠٢٤ تاریخ انتشار:سه شنبه ٩ شهريور ١٣٩٥ | ٠٧:١٤ تعداد بازدید: ...

سنگین ترین و خطرناک ترین کوله بار دنیا

همه ما انسان ها در زندگی دنیوی خود، بارهای سنگین و مختلفی را از زمین بلند کرده ایم.

سنگین ترین و خطرناک ترین کوله بار دنیا

همه ما انسان ها در زندگی دنیوی خود، بارهای سنگین و مختلفی را از زمین بلند کرده ایم. بعضی افراد بعد از دوره مشخصی از زندگی و طی مراحلی از ورزش و تمرین دارای قدرت بدنی خوبی می شوند، به طوری که به راحتی از عهده جا به جا کردن سنگین ترین بارها بر می آیند، این در حالی است که در این زندگی مادی بارهای سبک و سنگینی وجود دارد، که انسان روزی آرزو خواهد کرد که ای کاش هیچ وقت کوچک ترین آنها را بر نمی داشت و متحمل مشقت سبکترین آنها نمی شد.

خطرناک ترین کوله بارهای دنیا
گناه و معصیت از جمله خطرناک ترین کوله بارهای دنیا به شمار می آیند. کمتر کسی را می توان مشاهده کرد، که به نوعی توشه ای از این بار خطرناک را با خود به همراه نداشته باشد. به راستی اگر انسان به واقعیت و تبعات شوم کوله بار گناه آگاه بود، هیچ گاه به خود اجازه انجام کوچکترین گناهان را نمی داد. چه بسیار افرادی که به واسطه ی این زهر کشنده توفیق حیات و زندگی راحت و با آرامش را از خود سلب و آتش ماندگار و سوزان جهنم را برای خود خریداری کردند. در روایتی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله ) این چنین نقل شده است: «مَوْتُ الْإِنْسَانِ بِالذُّنُوبِ أَكْثَرُ مِنْ مَوْتِهِ بِالْأَجَلِ وَ حَيَاتُهُ بِالْبِرِّ أَكْثَرُ مِنْ حَيَاتِهِ بِالْعُمُر؛[1] مرگ انسان‏ها در نتيجه گناهان، بيشتر از مرگ آنها در نتيجه فرا رسيدنِ اَجَل است».

تبعات شوم و خطرناک کوله بار گناه
بر خلاف بسیاری از کوله بارهای مرسوم دنیوی که نوعاً سود و سرمایه انسان را رونق می بخشد و شادی و طراوت را برای صاحبان خود به ارمغان می آورند، کوله بار گناه، از این چنین ظرفیتی برخوردار نیست؛ چرا که بدترین و شوم ترین آثار و پیامدها را برای افراد به همراه دارد، آثار شوم و خطرناک دنیوی و آخروی که هر یک می تواند افسوس و عذاب ابدی را برای انسان به دنبال داشته باشد.

تبعات شوم دنیوی کوله بار گناه
1-عذاب های دنیوی: با مطالعه آیات به خوبی می توان با اقوام و گروه هایی آشنا شد که در حیات مادی و دنیوی خود گرفتار عذاب و بلایای دنیوی شده اند. آیات فراوانی از قرآن کریم گویای ارتباط گناه با عذاب ویرانگر دنیوی است؛ کما اینکه خدای متعال در قرآن کریم می فرماید: «فَانزلنا عَلى الّذينَ ظلموا رِجزاً مِنَ السّماءِ بِما كانوا يَفسقُون؛[بقره/59] پس بر ستمكاران به سزاى بدكارى و نافرمانيشان عذابى سخت از آسمان فرو فرستاديم». همچنین در آیه دیگر خدای متعال می فرماید: «يريد اللّه ان يُصيبَهم بِبَعض ذُنُوبهم؛[مائده/49] خدا مى‏ خواهد آنان را به پاره‏اى از گناهانشان مجازات كند». و درآیه دیگر می فرماید: «... فَاهلَكناهُم بِذُنوبِهم؛[انعام/6]آنها را به خاطر گناهانشان نابود ساختيم».

2-گرفتار شدن در عذاب سوزان جهنم: عذاب های مافوق تصوری که خدای متعال برای اهل جهنم بیان فرموده را نمی توان به راحتی تصور و تحمل کرد، این در حالی است که بسیاری افرادی گویی برای رسیدن به آن عذاب های ماندگار گوی سبقت از رقیبان خود گرفته اند، به طوری که روزی نیست که از انسان خاکی گناهی ثبت و ضبط نشود. « وَ مَنْ جاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَكُبَّتْ وُجُوهُهُمْ فِي النَّارِ هَلْ تُجْزَوْنَ إِلاَّ ما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ؛[نمل/90] و هر كه بدى آرد، پس چهره‏شان را به آتش درافكنند- به رو در آتش افكنده‏شوند- آيا جز آنچه مى‏كرديد پاداش داده مى‏شويد؟».

3-از بین رفتن سرمایه های معنوی و اخروی:  خاصیت و ماهیت گناه همانند آتش سوزنده و از بین برنده است. چه بسیار افرادی که در دنیا برای انجام اعمال صالح، خود را متحمل سنگین ترین کارها می نمایند، ولی به واسطه غفلت و بی مبالاتی در انجام نواهی و محرمات هر آنچه را ذخیره کرده بودند را به یکباره از دست می دهند. خدای متعال در قرآن کریم سخن از کسانی برده است که به واسطه ی فراموشی روز قیامت اعمالشان نابود شده است. «أُولئِكَ الَّذينَ كَفَرُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ وَ لِقائِهِ فَحَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ فَلا نُقيمُ لَهُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ وَزْناً؛[کهف/1105] آنانند كه به آيات پروردگارشان و ديدار او كافر شدند، پس كارهاشان تباه و نابود شد و از اين‏ رو در روز رستاخيز براى آنها هيچ ترازويى ننهيم».

راه نجات از سنگینی کوله بار گناه و معصیت: بر اساس آموزه های قرآن و روایی یکی از مهمترین و زیباترین راه های نجات از کوله بار سنگین گناه، توبه و استغفار به درگاه الهی است. توبه و بازگشت به سوی خدای متعال نه تنها موجب آبادانی حیات اخروی افراد می شود، بلکه حیات مادی و دنیوی انسان گناه کار را نیز سامان می بخشد و آبروی از دست رفته انسان را به او بر می‌گرداند و انسان را نزد خدای متعال دوست داشتنی و عزیز می‌کند؛ کما اینکه خدای متعال در این خصوص می فرماید: ُ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابينَ وَ يُحِبُّ الْمُتَطَهِّرينَ؛[بقره/222] خداوند، توبه‏كنندگان را دوست دارد، و پاكان را (نيز) دوست دارد». در روایتی از در کتب روایی از امام علی(علیه السلام) خاصیت استغفار پاک شدن از بوی گندگناه معرفی شده است: «تَعَطَّرُوا بِالاستِغفارِ لا تَفضَحكُم رَوائحُ الذُّنوبِ؛[2] با آمرزش خواهی، خود را معطّر کنید تا بوی گناهان شما را رسوا نکند».

نکته ها و پیام ها:
1-انسان عاقل با دیدن ناپایداری حیات مادی به فکر توشه ای برای سرای ابدیت است، از این رو در پی این هدف از هیچ گونه کوششی دریغ نمی‌کند کما اینکه در روایتی از پیامبر اکرم این چنین نقل شده است. «فلِيَتَزَوَّدِ العَبدُ مِن دُنياهُ لآِخِرَتِهِ، وَ مِن حَياتِهِ لِمَوتِهِ وَ مِن شَبابِهِ لِهَرَمِهِ ، فَاِنَّ الدُّنيا خُلِقَت لَكُم وَ اَنتُم خُلِقتُم لِلخِرَةِ؛[3] انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏ اش از جوانى، توشه برگيرد، چرا كه دنيا براى شما آفريده شده و شما براى آخرت آفريده شده ‏ايد.
2-گناه و معصیت الهی، خطرناک ترین و شوم ترین کارهایی است که می تواند زندگی سخت و غیر قابل تحملی را در دنیا و آخرت برای افراد به ارمغان آورد.
3-بر اساس آیات و روایات گناه و معصیت الهی زمینه برای بلایای ارضی و سماوی فراهم می‌کند.

معاد باوری

پی نوشت ها:
[1]. طبرسى، حسن بن فضل‏، مكارم الأخلاق، ص362.
[2]. امالی(طوسی)، ص 372.
[3]. تنبيه الخواطر و نزهه النواظر(معروف به مجموعه ورام) ج 1، ص131.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
[عضویت]
نظرسنجی
نظر شما در مورد وب سایت چیست؟

عالی
خوب
متوسط
ضعیف
بد

اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 347781
 بازدید امروز : 56
 کل بازدید : 5679198
 بازدیدکنندگان آنلاين : 2
 زمان بازدید : 0/2344

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت  الله  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراحی قالب سایت : تیم طراحی سبلان نیوز ))