عکس|فیلم|صدا|كل مطالب|داستان|دل نوشته|دانلود
جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
اخبار > چگونه دعا کنیم ؟ (آداب دعا)


کد خبر: ١٥٩٧ تاریخ انتشار:جمعه ٢٦ مهر ١٣٩٢ | ٠٦:٢٠ تعداد بازدید: ...

چگونه دعا کنیم ؟ (آداب دعا)

برگرفته از کتاب نصایح استاد الفقهاء و المجتهدین میرزا جواد تبریزی (قدس سره)

۱- غنیمت شمردن وقتهای شریف مانند : روز عرفه ، ماه رمضان ، روز جمعه ، هنگام سحر (زیرا پیغمبر(ص)فرموده اند : در ثلث آخر هر شبی خداوند فرشته ای به آسمان دنیا می فرستد که فریاد میزند : کیست دعا کند تا مستجاب کنم ؟کیست تقاضا کند تا عطا کنم ؟ کیست آمرزش خواهد تا بیامرزم ؟

۲- رعایت حالات مناسب چنانکه در حدیث است : درهای آسمان هنگام صف کشیدن در میدان جنگ – در راه خدا – و وقت بارش باران و موقع انجام نماز واجب باز است ؛ پس دعا در این اوقات را غنیمت شمارید . و پیغمبر فرموده : دعا بین اذان و اقامه رد نمیشود و دعای روزه دار نیز مردود نیست . و نیز فرموده اند : بنده در حال سجود از همه وقت به خدا نزدیک تر است پس در سجده زیاد دعا کنید .

۳- رو به قبله باشد و دستها را چنان بلند کند که زیر بغل نمودار گردد . سلمان میگوید پیغمبر(ص) فرمود :خدای شما کریم و با حیا است ، اگر بنده اش دست به دعا بردارد حیا میکند که دستش را خالی برگرداند و درحدیث است که پیغمبر (ص) هر وقت دست به دعا بلند میکرد ، در خاتمه به صورت میکشید.

۴- آرام دعا کند که درقرآن فرموده : ” پروردگارتان را با زاری و به طور خفا بخوانید “.

۵- حاجت خود را نام ببرید . امام صادق (ع) فرمود : خداوند از حاجت دعاکنندگان با خبر است اما دوست دارد خواسته های خود را ذکر کنند و نیز دعای دسته جمعی کنند که به اجابت نزدیک تر است .

۶- از روی بیم و امید دعا کنند . خداوند درباره ی حضرت ذکریا و یحیی فرماید : آنان در کارهای خیر سرعت داشتند و با امیدواری و ترس ما را میخواندند .

۷- هنگام دعا بلند همت باشد ، درخواستهای عالی کند که هیچ چیز برای خدا سنگین نیست . با یقین به اجابت دعا کند و بداند که خدا دعای دل غافل را مستجاب نمیکند .

۸- اصرار کند و خواهش را ۳ بار تکرار کند . تعجیل نکنید و نگویید من دعا کردم و مستجاب نشد ، بسیار دعا کنید که خداوند کریم را میخوانید .

۹- پیش از دعا ذکر خدا گویید و در حدیثی از پیامبر اکرم (ص)فرموده : هرگاه حاجتی از خدا خواستید اول بر من صلوات فرستید ، خدا کریم تر از این است که دو حاجت از او بخواهند یکی را مستجاب کند و دیگری را رد نماید .(چون صلوات دعا را مستجاب میکند .)

۱۰- رعایت آداب باطنی دعا را بکند که پایه و اساس همان ها است . از قیبل : توبه ی گناه ، پرداخت حقوق مردم ، توجه کامل به ذات مقدس حق که اسباب نزدیک در اجابت دعا همین ها است .

منبع : برگرفته از کتاب نصایح استاد الفقهاء و المجتهدین میرزا جواد تبریزی (قدس سره)

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




ورود
نام کاربری :   
کلمه عبور :   
 
متن تصویر:
[عضویت]
نظرسنجی
نظر شما در مورد وب سایت چیست؟

عالی
خوب
متوسط
ضعیف
بد

اوقات شرعی
آمار بازدید
 بازدید این صفحه : 77993
 بازدید امروز : 222
 کل بازدید : 5679364
 بازدیدکنندگان آنلاين : 3
 زمان بازدید : 0/2031

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت  الله  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراحی قالب سایت : تیم طراحی سبلان نیوز ))